5. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille s provensálskými bylinkami je klasický francouzský pokrm plný chutí a vůní. Tento lahodný vegetariánský recept kombinuje přezrálou zeleninu s bylinkami jako je tymián, rozmarýn a oregano. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý pokrm, který potěší jak vaše chuťové buňky, tak i váš žaludek.
Suroviny
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 2 papriky (červená, žlutá nebo zelená)
- 4 rajčata
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- Ľubovoľné množstvo čerstvých byliniek (napr. bazalka, oregano, tymian)
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- Na panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäkne.
- Pridáme nakrájané cukety, baklažány a papriky a dusíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne.
- Pridáme nakrájané rajčatá a necháme krátko povariť, aby sa zelenina spojila dohromady.
- Ochutíme soľou, korením a pridáme nasekané čerstvé bylinky.
- Servírujeme ako prílohu k mäsu alebo ako samostatné vegetariánske jedlo.




