5. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s provensálskými bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille s provensálskými bylinkami je klasický francouzský pokrm plný chutí a vůní. Tento lahodný vegetariánský recept kombinuje přezrálou zeleninu s bylinkami jako je tymián, rozmarýn a oregano. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý pokrm, který potěší jak vaše chuťové buňky, tak i váš žaludek.

Suroviny

  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 2 papriky (červená, žlutá nebo zelená)
  • 4 rajčata
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Ľubovoľné množstvo čerstvých byliniek (napr. bazalka, oregano, tymian)
  • Olivový olej
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäkne.
  2. Pridáme nakrájané cukety, baklažány a papriky a dusíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne.
  3. Pridáme nakrájané rajčatá a necháme krátko povariť, aby sa zelenina spojila dohromady.
  4. Ochutíme soľou, korením a pridáme nasekané čerstvé bylinky.
  5. Servírujeme ako prílohu k mäsu alebo ako samostatné vegetariánske jedlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *