6. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na zapečený baklažán s jogurtem! Tato lahodná a zdravá kombinace zeleniny a jogurtu bude skvělým doplňkem k vašemu hlavnímu jídlu nebo jako samostatná pochoutka. Zářivě červené baklažány zalijeme bylinkovým jogurtem a zapečeme do krásné zlatavé barvy. Nechte se unést jedinečnou kombinací chutí a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 2 malé baklažány
- 1 hrnek řeckého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200 stupňů C.
- Baklažány omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Posolíme je a necháme odstát asi 15 minut.
- Mezitím si připravíme jogurtovou omáčku. V misce smícháme jogurt, olivový olej, prolisovaný česnek, mletou papriku a sušený oregano.
- Baklažány osušíme ubrouskem a položíme je na plech vyložený pečicím papírem.
- Každý plátek baklažánu potřeme jogurtovou omáčkou.
- Plech dáme do trouby a pečeme asi 20 minut, dokud baklažány nejsou měkké a lehce zezlátnuté.
- Zapečený baklažán s jogurtem můžeme posypat nasekanou petrželkou a podávat jako teplou přílohu k masu nebo samostatně s chlebem.




