7. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kabáb s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na jehněčí kabáb s rýží, který vám jistě zpříjemní večeři. Tento tradiční pestrý pokrm s exotickými kořeněnými dochucovadly potěší vaše chuťové buňky. Sledujte krok za krokem recept a dejte si skvělý gurmánský zážitek.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na plátky
  • 4 stroužky česneku nasekaného
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g basmati rýže
  • 300 ml kuřecího vývaru

Postup

  1. Smíchejte jehněčí maso, cibuli, česnek, kmín, papriku, koriandr, sůl, pepř a olivový olej v misce. Nechte marinovat minimálně hodinu nebo přes noc v lednici.
  2. Ohřejte gril nebo grilovací pánev na střední oheň. Navlékněte maso na špízy a grilujte z obou stran, dokud není maso propečené podle vašeho gusta.
  3. Mezitím přiveďte kuřecí vývar k varu v hrnci. Přidejte rýži a vařte podle návodu na obalu, dokud rýže nepohlcuje veškerou tekutinu.
  4. Servírujte jehněčí kabáb s rýží a můžete přidat také čerstvou zeleninovou nebo jogurtovou omáčku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *