7. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na klasické francouzské jídlo – Ratatouille se smetanovou omáčkou. Tento zdravý a chutný pokrm plný zeleniny a bylinek je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky dobrého jídla. Podávejte ho s plátky bagety nebo čerstvou rýží a užijte si jedinečnou chuť této lahůdky!
Suroviny
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 2 červené papriky
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř, olivový olej
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce máslo
- 4 lžíce strouhanky
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostky nakrájené baklažány, cukety a papriky.
- Přidáme na drobné kousky nakrájená rajčata a necháme dusit asi 15 minut. Přidáme na jemno nakrájenou bazalku a dochutíme solí a pepřem.
- V jiné pánvi rozpustíme máslo a přidáme strouhanku, smažíme dozlatova. Poté přidáme smetanu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Hotovou ratatouille podáváme se smetanovou omáčkou a můžeme posypat nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť!




