8. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí provensálský plátek se zeleninou, který se stane hitem vaší kuchyně. Kombinace výrazné provensálské kořeněné omáčky s křupavou zeleninou a šťavnatým kuřecím masem vám jistě zaručí skvělý chuťový zážitek. S tímto receptem si užijete bohatou a zdravou večeři plnou chuti a vitamínů. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své blízké skvělým jídlem.
Suroviny
- 4 kuřecí plátky
- 1 paprika
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
- Přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme do sklovata.
- Přidáme nakrájenou papriku a rajčata a necháme zhruba 5 minut restovat.
- Přidáme kuřecí plátky a osolíme, opepříme, a posypeme tymiánem a rozmarýnem.
- Dusíme pod pokličkou asi 10-15 minut, dokud kuřecí maso není propečené.
- Podáváme s přílohou podle vlastní chuti.




