9. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné marocké jídlo Lamb Tajine s bramborami a olivami. Tato tradiční tajine je plná bohatých chutí a aromatických koření, které se skvěle doplňují s jemným jehněčím masem. Zkuste tento recept a dopřejte si exotický zážitek přímo v pohodlí domova.
Suroviny:
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 500g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
- 200g zelených oliv
- 400ml hovězího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezezloutne.
- Přidejte jehněčí maso a osmahněte ho z každé strany, dokud se nezačne ruměnit.
- Přidejte do hrnce skořici, kurkumu a kmín a promíchejte do masa.
- Přidejte nakrájené brambory a olivy a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Přilijte hovězí vývar, osolte a opepřete podle chuti a přiveďte k varu.
- Zmírněte plamen na minimum, přiklopte hrnec pokličkou a nechte vařit asi 1 až 1,5 hodiny, dokud maso a brambory nejsou měkké.
- Po uvaření ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte teplé a můžete ozdobit nasekanou petrželkou.




