10. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse a lívance z povidel.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse a lívance z povidel – tradiční jiho-francouzská polévka se směsí mořských ryb a chuťově bohatých bylin, podávaná s lahodnými lívanci plněnými sladkým povidly. Okouzlete své chuťové buňky touto lahodnou kombinací chutí a připravte si nezapomenutelný gastronomický zážitek!

Suroviny

  • 400 g různých druhů mořských ryb (např. treska, losos, mušle)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • lívance z povidel

Postup

  1. Na pánvi prohřejte olivový olej a osmažte na něm nasekanou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a restujte je chvíli spolu s cibulí a paprikou.
  3. Zalijte zeleninovým vývarem a bílým vínem a nechte provařit.
  4. Přidejte na kostky nakrájené mořské ryby, tymián, rozmarýn a dochuťte solí a pepřem.
  5. Vařte asi 20 minut nebo dokud ryby nejsou hotové.
  6. Servírujte s lívanci z povidel.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *