Indická borůvková rýže žerucha je exotické jídlo plné chutí a vůní, které okouzlí každého milovníka indické kuchyně. Tento recept kombinuje aromatickou rýži s bohatými borůvkami a lahodnými kořeními, jako je kurkuma, koriandr a skořice. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem plným exotických ingrediencí a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 šálek rýže žerucha
  • 2 šálky vody
  • 1 šálek borůvek
  • 1 lžíce másla
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme rýži žerucha. Restujeme asi 2 minuty, dokud rýže nezačne lehce hnědnout.
  2. Přidáme vodu, borůvky a všechny koření. Osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Přivedeme k varu, snížíme plamen na minimum a necháme vařit pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud voda není vsáknutá a rýže je měkká.
  4. Hotovou borůvkovou rýži žerucha můžeme posypat nasekanou čerstvou petrželkou a podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *