20. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová
Důmyslný recept z Íránské kuchyně
zdroj: Recepty 24/7

Objevte tajemství íránské kuchyně s naším důmyslným receptem! Vyzkoušejte exotické kombinace koření a chutí a přenesete se do světa Orientu přímo u vás doma. S naším receptem na jistotu okouzlíte své chuťové buňky i návštěvy. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kardamomu
  • 1 lžička sušeného šafránu
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmažte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte na kostky nakrájené jehněčí maso a orestujte ho dozlatova.
  3. Přidejte nakrájená rajčata a smažte dalších pár minut.
  4. Přilijte vodu tak, aby masa bylo zcela ponořeno, a přidejte všechny koření.
  5. Nechejte vařit na mírném ohni asi hodinu, dokud maso není měkké a omáčka zahuštěná.
  6. S podušenou rýží podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *