20. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Objevte tajemství íránské kuchyně s naším důmyslným receptem! Vyzkoušejte exotické kombinace koření a chutí a přenesete se do světa Orientu přímo u vás doma. S naším receptem na jistotu okouzlíte své chuťové buňky i návštěvy. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kardamomu
- 1 lžička sušeného šafránu
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmažte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte na kostky nakrájené jehněčí maso a orestujte ho dozlatova.
- Přidejte nakrájená rajčata a smažte dalších pár minut.
- Přilijte vodu tak, aby masa bylo zcela ponořeno, a přidejte všechny koření.
- Nechejte vařit na mírném ohni asi hodinu, dokud maso není měkké a omáčka zahuštěná.
- S podušenou rýží podávejte teplé.




