23. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na dušené hovězí na červeném víně, které se krásně rozpadá na jazyku. S lahodnou omáčkou a dochucené bylinkami, které dodají jídlu skvělou chuť. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm plný bohatých chutí a překvapte své blízké skvělou večeří.
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lahev červeného vína
- sůl, pepř, tymián
Postup:
- Na pánvi osmahneme na másle nakrájenou cibuli, česnek a mrkev.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a zprudka opečeme ze všech stran.
- Po chvilce zalijeme červeným vínem a necháme vařit do úplného odpaření alkoholu.
- Přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a tymián podle chuti.
- Zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.




