23. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Dušený hovězí na červeném víně
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na dušené hovězí na červeném víně, které se krásně rozpadá na jazyku. S lahodnou omáčkou a dochucené bylinkami, které dodají jídlu skvělou chuť. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm plný bohatých chutí a překvapte své blízké skvělou večeří.

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lahev červeného vína
  • sůl, pepř, tymián

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na másle nakrájenou cibuli, česnek a mrkev.
  2. Přidáme nakrájené hovězí maso a zprudka opečeme ze všech stran.
  3. Po chvilce zalijeme červeným vínem a necháme vařit do úplného odpaření alkoholu.
  4. Přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a tymián podle chuti.
  5. Zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *