24. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Zkušenosti chutí Blízkého východu se spojují v tomto lahodném receptu na Kibbeh, irácký mletý masový koláč. Vyzkoušejte jedinečnou kombinaci mletého masa, kuskusu a jemných koření, které vytvářejí bohatou a sytou chuť. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou tradiční iráckou pochoutku doma!
Suroviny
- 500g mletého jehněčího masa
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 šálky bulguru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1 šálek vody
Postup
- Smíchejte mleté maso, cibuli, bulgur, kmín, skořici, papriku a sůl v misce.
- Pomalu přilijte olivový olej a vodu a míchejte, dokud není směs dobře kombinovaná.
- Do připraveného pekáče vložte polovinu směsi a rovnoměrně rozetřete.
- Nyní na směs vložte druhou polovinu a znovu rovnoměrně rozetřete.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30-40 minut, dokud není mletý koláč zlatě hnědý.
- Po upečení nechte koláč odpočinout asi 10 minut před podáváním.




