27. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s chlebovou krustou
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s chlebovou krustou je klasická francouzská rybí polévka plná bohatých mořských chutí. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit lahodnou bouillabaisse doma. S chlebovou krustou na vrchu je tento pokrm skvělou volbou pro hladové gurmány. Vyzkoušejte tento recept a připravte si skvělou bouillabaisse jako od profesionála!

Suroviny

  • 500 g různých mořských plodů (ryby, krevety, mušle)
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 brambory
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • Špetka safránu
  • Soľ, čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřeje olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájená rajčata, brambory a papriky a dusíme asi 5 minut.
  3. Přidáme mořské plody, tymián, rozmarýn, safrán a zalijeme vroucí vodou.
  4. Nechejte vařit asi 20 minut, dokud se plody nezdají.
  5. Počasi podavame v hlubokem taliru a posypame nastrouhanou citronskou kůrou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *