28. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí provençalské rizoto se šalotkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí provençalské rizoto se šalotkou a nechte se unést kombinací šťavnatého kuřecího masa, aromatické šalotky a provensálských bylinek. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky rizota i francouzské kuchyně. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si lahodné rizoto plné chutí a vůní Provence.

Suroviny

  • 200 g kuřecích prsou
  • 1 šalotka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g rýže na rizoto
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve nakrájejte kuřecí prsa na kostky a osolte je.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou šalotku.
  3. Přidejte kuřecí maso a restujte ho dozlatova.
  4. Přidejte rýži na rizoto a nechte ji krátce restovat s masem.
  5. Postupně přilévejte horký kuřecí vývar a vařte rizoto podle pokynů na obalu rýže.
  6. Přidejte sušené bylinky, česnek a dochuťte solí a pepřem.
  7. Hotové rizoto podávejte horké a můžete ho posypat nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *