30. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s pečeným kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na ratatouille s pečeným kuřecím masem! Tato klasická francouzská zeleninová směs je perfektně doplněna šťavnatým kuřecím masem. Skvělá kombinace chutí pro vaše chuťové pohárky! Naučte se, jak snadno připravit toto lahodné jídlo a překvapte svou rodinu nebo hosty.

Suroviny

  • 2 menší lileky
  • 2 větší červené papriky
  • 2 středně velké cukety
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • 400g kuřecích prsou
  • olivový olej
  • sůl, pepř, provensálské bylinky

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené lilek, cuketu a papriky a smažíme do měkka.
  3. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a orestujeme.
  4. Přidáme nasekanou bazalku a dochutíme solí, pepřem a provensálskými bylinkami.
  5. Ve vhodném pekáči osmahneme na kostičky nakrájená kuřecí prsa.
  6. Přendáme zeleninovou směs na maso a pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut.
  7. Po upečení můžeme podávat s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *