30. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille z Provence s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou Ratatouille z Provence s bylinkami, která spojuje čerstvé zeleninové ingredience jako rajčata, baklažány a cuketu s aromatickými bylinkami. Tento tradiční francouzský pokrm je bohatý na chutě a skvěle doplní váš jídelníček. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si lahodnou ratatouille plnou Provence.

Suroviny

  • 2 papriky
  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • čerstvé bylinky podle chuti (tymián, rozmarýn, petržel)
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené papriky a dusíme do změknutí.
  3. Pridáme na kolečka nakrájené cukety a baklažány.
  4. Na závěr přidáme na kostičky nakrájená rajčata a loupaná rajčata z plechovky.
  5. Přidáme čerstvé bylinky a dochutíme solí a pepřem.
  6. Podusíme do změknutí zeleniny a hotové podáváme s bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *