30. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s hovězím masem je lahodná rybí polévka, která pochází z Provence. Tato verze receptu obsahuje hovězí maso, které dodává další bohatost a chuť. Připravte si tento lahodný pokrm a užijte si autentickou francouzskou kuchyni doma!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa (např. hovězí kýta)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného fenyklu
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobení
  • chléb na podávání

Postup:

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny.
  2. Hovězí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  3. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, česnek na plátky, rajčata na kostičky a papriku na proužky.
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm hovězí maso spolu s cibulí a česnekem, dokud maso nezezlátne.
  5. Přidejte rajčata, papriku, rajčatový protlak a koření (tymián, fenykl, papriku) a zalijte vodou.
  6. Nechejte vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud masa není měkké.
  7. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Na závěr ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte s kousky chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *