31. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Mlsná kuřecí paštika s tymiánem a medem je skvělou alternativou k běžné paštice. Tento recept kombinuje jemnou chuť kuřecího masa s aromatickým tymiánem a sladkým medem, což vytváří lahodnou a svěží chuťovou kombinaci. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 400g kuřecích jater
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g másla
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička medu
- 50ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme drobně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme očištěná, nakrájená kuřecí játra a smažíme dozlatova.
- Osolíme, opepříme a přidáme tymián.
- Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme společně s medem a smetanou dohladka.
- Hotovou paštiku dáme do uzavíratelné nádoby a necháme v lednici odležet minimálně 2 hodiny.
- S chlebem, toustovými petičkami nebo zeleninovými hůlkami podáváme.




