3. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s pomeranči a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na ratatouille s pomeranči a olivami, který spojuje jemné citrusové tóny s bohatou chutí oliv a zeleniny. Skvělá volba pro ty, kteří milují pestrou a zdravou stravu. Zkuste ho dnes a dostaněte se do své kuchyně!

Suroviny

  • 2 veľké baklažány
  • 2 papriky
  • 2 cukety
  • 4 paradajky
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • šťava z 2 pomerančov
  • 100 g oliv
  • olivový olej
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • čerstvé bylinky na ozdobu (napr. bazalka)

Postup

  1. Na oleji zvoskať nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridať dúžky nakrájané baklažány, opekať dozlatista.
  2. Papriky, paradajky a cukety nakrájané na väčšie kocky pridať k baklažánom. Nechať podusit, zalievajúc pomerančovou šťavou.
  3. Po zamatizovaní pridať olivy, soľ, korenie a dusiť pod pokryvkou ďalších 15 minút.
  4. Podávať teplé s čerstvým chlebom a posypané čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *