4. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí Blanquette se zeleninou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jarní jídlo – Kuřecí Blanquette se zeleninou, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tento tradiční francouzský recept spojuje jemné kousky kuřecího masa s lahodnou zeleninou a krémovou omáčkou, která se rozplývá na jazyku. Uvařte si ho doma a okouzlete své blízké tímto lahodným pokrmem plným chuti a vůně.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 200g žampiónů
  • 30g másla
  • 30g hladké mouky
  • 400ml kuřecího vývaru
  • 200ml smetany na vaření
  • sůl
  • pepř
  • petržel na ozdobení

Postup

  1. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a žampióny a dusíme pod pokličkou do měkka.
  4. Přidáme hladkou mouku, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem.
  5. Vše vaříme na mírném plameni asi 20 minut.
  6. Přilijeme smetanu a necháme provařit.
  7. Ochutíme solí a pepřem.
  8. Podáváme s rýží nebo bramborem, posypeme nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *