5. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou bouillabaisse s bylinkovým pečivem, který vás jistě okouzlí svou chutí a vůní. Tento tradiční francouzský pokrm je plný mořských plodů a aromatických bylinek, které se krásně doplňují s křupavým pečivem. Připravte si toto lahodné jídlo a udělejte si radost i vy i vaši blízcí. Navštivte naši stránku a najděte kompletní recept na bouillabaisse s bylinkovým pečivem!
Suroviny:
- 600 g různých druhů ryb (lze použít losos, mořský vlk, kreveta, atd.)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 1 paprika
- 3 brambory
- 0,5 l rybího vývaru
- 100 ml bílého vína
- Sůl, pepř, olivový olej, tymián, bobkový list
Postup:
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, papriku a brambory.
- Zalijeme rybím vývarem a vínem, přidáme tymián a bobkový list.
- Na mírném ohni vaříme asi 15 minut, dokud se brambory neprovaří.
- Pokrájené ryby přidáme do vývaru a necháme vařit dalších 5 minut.




