5. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s bylinkovým pečivem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou bouillabaisse s bylinkovým pečivem, který vás jistě okouzlí svou chutí a vůní. Tento tradiční francouzský pokrm je plný mořských plodů a aromatických bylinek, které se krásně doplňují s křupavým pečivem. Připravte si toto lahodné jídlo a udělejte si radost i vy i vaši blízcí. Navštivte naši stránku a najděte kompletní recept na bouillabaisse s bylinkovým pečivem!

Suroviny:

  • 600 g různých druhů ryb (lze použít losos, mořský vlk, kreveta, atd.)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 1 paprika
  • 3 brambory
  • 0,5 l rybího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • Sůl, pepř, olivový olej, tymián, bobkový list

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, papriku a brambory.
  3. Zalijeme rybím vývarem a vínem, přidáme tymián a bobkový list.
  4. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut, dokud se brambory neprovaří.
  5. Pokrájené ryby přidáme do vývaru a necháme vařit dalších 5 minut.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *