5. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon se šťávou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na klasické francouzské jídlo – Hovězí Bourguignon se šťávou. Tento bohatý pokrm plný chutí a vůní bude jistě lahodit celé vaší rodině. Podívejte se na náš snadný recept a připravte si skvělou večeři plnou tradice a dobrého jídla.

Suroviny:

  • 600g hovězího masa na guláš
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 200g slaniny
  • 250ml červeného vína
  • 500ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 bobkové listy
  • sůl, pepř, tymián, rozmarýn

Postup:

  1. Na oleji osmahneme na kostky nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme ze všech stran.
  3. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, na kolečka nakrájené mrkve a orestujeme.
  4. Přilijeme červené víno a necháme vyvařit alkohol.
  5. Přidáme hovězí vývar, bobkové listy, rajčatový protlak a koření.
  6. Dusíme pod pokličkou přibližně 2 hodiny nebo dokud maso není měkké.
  7. Při dochucení můžeme zahuštit vývar směsí hladké mouky s vodou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *