6. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí guláš s vínem borgoňským
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí guláš s vínem borgoňským je lahodný tradiční pokrm plný bohatých chutí a vůní. V tomto receptu se spojuje šťavnaté hovězí maso s aromatickým vínem borgoňským a kořením, výsledkem je lahodný guláš, který si zamiluje celá rodina. Podávejte ho s domácími knedlíky nebo plátky chleba a užijte si skvělou večeři plnou chuťových zážitků. S tímto receptem se vám bude krásně vařit a výsledek stojí za to!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička cukru
  • 200ml vínem borgoňským
  • 400ml hovězího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmažíme na kostky nakrájené maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujeme, dokud cibule nezezloutne.
  3. Přidáme papriku, kmín, majoránku a cukr a promícháme.
  4. Zalijeme vínem borgoňským a vývarem.
  5. Osolíme a opepříme podle chuti a povaříme na mírném ohni do měkka.
  6. Podáváme s knedlíkem nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *