7. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí provensálské ratatouille z trouby
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na kuřecí provensálské ratatouille z trouby plný zeleniny a křehkého pečeného kuřecího masa. Tento tradiční francouzský pokrm je nejen chutný, ale také zdravý a snadno připravitelný. Navštivte náš blog a objevte, jak tento lahodný pokrm udělat i vy doma!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 papriky, nakrájené na proužky
  • 2 cukety, nakrájené na kolečka
  • 2 rajčata, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
  2. V hluboké troubě si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
  3. Přidejte nakrájené papriky, cukety a rajčata, přidejte také tymián a rozmarýn. Promíchejte a osolte a opepřete podle chuti.
  4. Vychlazené kuřecí kousky opepříme a osolíme a uložíme je na zeleninovou směs. Zakryjeme poklicí nebo alobalovým papírem a dejeme péct do trouby na asi 30-40 minut, dokud maso není dokonale uvařené.
  5. Hotové jídlo můžeme servírovat s čerstvým chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *