7. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na kuřecí provensálské ratatouille z trouby plný zeleniny a křehkého pečeného kuřecího masa. Tento tradiční francouzský pokrm je nejen chutný, ale také zdravý a snadno připravitelný. Navštivte náš blog a objevte, jak tento lahodný pokrm udělat i vy doma!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 papriky, nakrájené na proužky
- 2 cukety, nakrájené na kolečka
- 2 rajčata, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
- V hluboké troubě si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
- Přidejte nakrájené papriky, cukety a rajčata, přidejte také tymián a rozmarýn. Promíchejte a osolte a opepřete podle chuti.
- Vychlazené kuřecí kousky opepříme a osolíme a uložíme je na zeleninovou směs. Zakryjeme poklicí nebo alobalovým papírem a dejeme péct do trouby na asi 30-40 minut, dokud maso není dokonale uvařené.
- Hotové jídlo můžeme servírovat s čerstvým chlebem nebo rýží.




