8. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon s bramborem je lahodné francouzské jídlo, které si zamilujete. Tento recept kombinuje kousky hovězího masa s kořením, zeleninou a červeným vínem, aby vznikla dokonalá kombinace chutí. Tento tradiční recept je skvělou volbou pro večeři s rodinou nebo přáteli. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést jeho vynikající chutí!

Suroviny:

  • 600 g hovězího masa, nakrájeného na kostky
  • 200 g slaniny, nakrájené na kostky
  • 2 cibule, nakrájené na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 300 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 mrkve, nakrájené na kolečka
  • 2 řapíky celeru, nakrájené na kostky
  • 200 g žampiónů, nakrájených na čtvrtky
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme slaninu, vyndáme ji a necháme odkapat na papírovém ubrousku.
  2. Do pánve přidáme nakrájené hovězí maso a krátce orestujeme z obou stran. Maso vyndáme z pánve.
  3. Na oleji osmahneme cibuli, česnek, mrkev a celer, přidáme hovězí maso a slaninu zpět do pánve.
  4. Přilijeme červené víno, vývar, rajčatový protlak a dochutíme solí, pepřem, tymiánem a bobkovým listem. Vaříme 2-3 hodiny na mírném ohni.
  5. Na závěr přidáme nakrájené žampióny a dusíme dalších 15 minut.
  6. Servírujeme s vařenými brambory nebo bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *