8. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s bylinkovým máslem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na ratatouille s bylinkovým máslem, který vám přinese chuťový zážitek plný vůní čerstvých zelenin a aromatických bylinek. Tento tradiční francouzský pokrm je snadno připravitelný a skvěle se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha. S naším receptem se vám podaří připravit lahodné a zdravé jídlo, které si zamilujete vy i vaši hosté. Uvařte si domácí ratatouille a dopřejte si kulinářský zážitek plný chutí a vůní.

Suroviny:

  • 2 baklažány
  • 2 cukety
  • 2 papriky
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
  • 100g másla
  • Sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánev rozehřejeme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Osmažíme dozlatova a přidáme na drobné kostičky nakrájené baklažány, cukety a papriky.
  3. Restujeme do změknutí zeleniny a přidáme na kostičky nakrájená rajčata.
  4. Po chvíli přidáme nasekané bylinky a podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Podusíme asi 15 minut, dokud se zelenina nerozvaří.
  6. Hotové ratatouille podáváme s bylinkovým máslem a čerstvým pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *