8. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských chutí, která se podává s křupavými kousky česnekové bagety. Připravte si tento luxusní recept a okusťte bohatost mořských plodů spojenou s aromatickými bylinkami a kořením.
Suroviny
- 500g rôznych morských plodov (na príklad rýb, kreviet, mušlí, chobotníc)
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 paradajky
- červené korenie
- soľ
- olivový olej
- 1 liter ryžového vývaru
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 bageta
Postup
- Na panvici osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak na olivovom oleji.
- Potom pridáme nakrájané paradajky a dusíme asi 10 minút.
- Pridáme morské plody, korenie a soľ podľa chuti.
- Zalejeme ryžovým vývarom a varíme asi 15 minút, kým morské plody nie sú hotové.
- Na pokrájanú bagetu nakrájame plátky a opečieme ich na panvici s olivovým olejom, kým nezohnedia.
- Hotovú bouillabaisse podávame posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou spolu s crostini bagetou.




