9. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné jídlo z francouzské kuchyně – ratatouille s pečeným kuřetem. Jemně dochucená směs zeleniny a bylinek se skvěle doplňuje s křupavým kuřecím masem. Připravte si zdravý a chutný oběd nebo večeři snadno a rychle!
Suroviny
- 2 lilkové papriky
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka
- 4 kuřecí prsa
Postup
- Na plechu pečicího papíru rozprostřete nakrájené lilkové papriky, cukety, baklažány a rajčata.
- Přidejte nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
- Pokapejte zeleninu olivovým olejem a osolte a opepřete dle chuti.
- Předehřejte troubu na 200 stupňů C a rovnoměrně rozprostřete zeleninu na plechu.
- Po 30 minutách pečení zeleninu vyndejte z trouby, posypte nasekanou bazalkou a nechte stranou.
- Mezitím osolte a opepřete kuřecí prsa a osmažte je na pánvi dozlatova.
- Servírujte pečenou ratatouille s restovanými kuřecími prsy a doplňte čerstvou bazalkou.




