11. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Kláskové suflé s jahodami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné kláskové suflé s čerstvými jahodami, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Tato sladká dobrota je ideální jako dezert nebo sladká tečka po jídle. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si tento jednoduchý a chutný recept doma!

Suroviny

  • 200 g jahod
  • 4 ks vajec
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • trocha másla na vymazání formy
  • cukr moučka na posypání

Postup

  1. Nejprve si připravíme jahody. Omyjeme je, zbavíme stopky a nakrájíme na menší kousky.
  2. V misce rozšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  3. Přidáme hladkou mouku a smetanu. Vše důkladně promícháme.
  4. Bílky ušleháme do tuhé pěny a opatrně vmícháme do směsi s jahodami.
  5. Na závěr přidáme rozpuštěné máslo a opět promícháme.
  6. Formu na suflé vymažeme máslem a posypeme cukrem moučkou.
  7. Směs přelijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut, dokud suflé nezíská zlatavou barvu.
  8. Hotové suflé posypeme cukrem moučkou a podáváme ještě teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *