11. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné kláskové suflé s čerstvými jahodami, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Tato sladká dobrota je ideální jako dezert nebo sladká tečka po jídle. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si tento jednoduchý a chutný recept doma!
Suroviny
- 200 g jahod
- 4 ks vajec
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml smetany ke šlehání
- 30 g hladké mouky
- 30 g másla
- trocha másla na vymazání formy
- cukr moučka na posypání
Postup
- Nejprve si připravíme jahody. Omyjeme je, zbavíme stopky a nakrájíme na menší kousky.
- V misce rozšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
- Přidáme hladkou mouku a smetanu. Vše důkladně promícháme.
- Bílky ušleháme do tuhé pěny a opatrně vmícháme do směsi s jahodami.
- Na závěr přidáme rozpuštěné máslo a opět promícháme.
- Formu na suflé vymažeme máslem a posypeme cukrem moučkou.
- Směs přelijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut, dokud suflé nezíská zlatavou barvu.
- Hotové suflé posypeme cukrem moučkou a podáváme ještě teplé.




