12. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční libanonský pokrm Kibbeh, pikantní masový dort z mletého masa a bulguru. Tento chutný recept je plný kořeněných příchutí a dokonale se hodí jako hlavní jídlo nebo předkrm. Sledujte náš snadný recept a připravte si lahodný Kibbeh doma!
Suroviny:
- 500g mletého masa (hovězí, jehněčí nebo kuřecí)
- 1 cibule
- 2 šálky bulguru
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžička skořice
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- libanonský jogurt a čerstvá nádivka na podávání
Postup:
- Nejprve přípravu bulguru zalijeme horkou vodou a necháme ho nabobtnat.
- Cibuli jemně nasekáme a osmažíme na pánvi s trochou olivového oleje, dokud nebude sklovitá.
- V míse smícháme mleté maso, cibuli, namočený bulgur, kmín, skořici, papriku, sůl a pepř.
- Směs důkladně promícháme a necháme odpočinout alespoň 30 minut, aby chutě propojily.
- Vytvoříme z masové směsi kuličky a na plechu vytvarujeme dortovitý tvar.
- Potřeme povrch olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, dokud nebude maso propečené a lehce zezlátlé.
- Podáváme s libanonským jogurtem a čerstvou nádivkou.




