13. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibda Iskandarani – jehněčí játra v omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné‌ tradiční‌ libanonské jídlo ‌- ⁢Kibda Iskandarani, jehněčí ​játra⁤ vařená v chutné omáčce. S tímto receptem si⁤ můžete dopřát‌ pořádnou dávku exotiky a chuťového zážitku. Není nic⁣ jednoduššího než si připravit tuto⁢ lahodnou lahůdku doma! Sledujte náš recept a‌ vychutnejte⁢ si ‍autentickou arabskou kuchyni.​

Suroviny

  • 400g jehněčích⁢ jater
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku, ⁣jemně nakrájené
  • 1 rajče, nakrájené ‍na kostičky
  • 1 lžička‌ mletého kmínu
  • 1 ‌lžička ‌mletého koriandru
  • 1 ‌lžička mletého skořice
  • 1 lžička mletého‌ kurkumy
  • ½ lžičky mleté ⁣červené papriky
  • ½‌ lžičky mletého kardamomu
  • ½⁣ lžičky prášku chilli
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2‍ lžíce olivového ⁣oleje
  • Čerstvá​ petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na​ pánvi si ‍rozehřejeme ‌olivový olej a ‌osmahneme ​na něm cibuli‌ a česnek, dokud‍ nezezlátnou.
  2. Přidáme na ‌kostičky nakrájené rajče⁢ a necháme dusit asi ⁢5 ⁣minut.
  3. Přidáme jaterní ⁢kousky a​ necháme ⁢smažit dozlatova.
  4. Po pár ⁤minutách přidáme ⁢všechny koření a⁢ promícháme, aby se ⁤všechny​ chutě ‌propojily.
  5. Přilijeme trochu vody, zakryjeme ‍poklicí a necháme vařit asi 15-20 minut, dokud játra nebudou ‌měkká.
  6. Pokud je omáčka ​příliš hustá, ⁣přilijeme ⁣ještě trochu‍ vody. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Před podáváním ⁤posypeme nasekanou petrželkou a můžeme⁢ podávat s ​rýží ⁢nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *