13. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s pečenými olivami a  kapary.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na klasickou francouzskou ratatouille s pečenými olivami a kapary. Tento barevný a aromatický pokrm plný zeleniny je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky dobrého jídla. Podívejte se na náš jednoduchý recept a pusťte se do vaření!

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 2 cukety
  • 3 papriky různých barev
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kaparů
  • 100 g oliv
  • sůl, pepř, čerstvá bazalka

Postup

  1. Na oleji osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli se stroužkem prolisovaného česneku.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené baklažány, cukety a papriky.
  3. Podusíme pod pokličkou do měkka, přidáme drcená rajčata, solíme, opepříme, promícháme a upečeme v troubě.
  4. Povrch zdobíme olivami, nakrájenými kapary a čerstvou nasekanou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *