13. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na klasickou francouzskou ratatouille s pečenými olivami a kapary. Tento barevný a aromatický pokrm plný zeleniny je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky dobrého jídla. Podívejte se na náš jednoduchý recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 3 papriky různých barev
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kaparů
- 100 g oliv
- sůl, pepř, čerstvá bazalka
Postup
- Na oleji osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli se stroužkem prolisovaného česneku.
- Přidáme na kostičky nakrájené baklažány, cukety a papriky.
- Podusíme pod pokličkou do měkka, přidáme drcená rajčata, solíme, opepříme, promícháme a upečeme v troubě.
- Povrch zdobíme olivami, nakrájenými kapary a čerstvou nasekanou bazalkou.




