15. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na klasické francouzské jídlo Hovězí Bourguignon s brambory. Lahodné hovězí maso dusené v červeném víně s aromatickými bylinkami a zeleninou, podávané s uvařenými brambory. Skvělá kombinace chutí pro vaši rodinnou večeři! S receptem na Hovězí Bourguignon se nemůžete pokazit.
Suroviny
- 600 g hovězího masa (na guláš)
- 3 cibule
- 3 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 250 ml červeného vína
- 250 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 bobkový list
- sůl, pepř, tymián, majoránka
- brambory na přílohu
Postup
- Na oleji osmahneme na kostky nakrájené maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka krájenou mrkev. Podusíme do zlatova.
- Přidáme protlak, prolisovaný česnek, koření a zalijeme vínem a vývarem.
- Vše dusíme přikryté asi 2 hodiny na mírném ohni.
- Mezitím si uvaříme brambory na přílohu.
- Když je maso měkké, zahustíme omáčku smaženou hladkou moukou na máslu.
- Podáváme s vařenými brambory. Dobrou chuť!




