15. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon s brambory
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na klasické francouzské jídlo Hovězí Bourguignon s brambory. Lahodné hovězí maso dusené v červeném víně s aromatickými bylinkami a zeleninou, podávané s uvařenými brambory. Skvělá kombinace chutí pro vaši rodinnou večeři! S receptem na Hovězí Bourguignon se nemůžete pokazit.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (na guláš)
  • 3 cibule
  • 3 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 bobkový list
  • sůl, pepř, tymián, majoránka
  • brambory na přílohu

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostky nakrájené maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka krájenou mrkev. Podusíme do zlatova.
  3. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, koření a zalijeme vínem a vývarem.
  4. Vše dusíme přikryté asi 2 hodiny na mírném ohni.
  5. Mezitím si uvaříme brambory na přílohu.
  6. Když je maso měkké, zahustíme omáčku smaženou hladkou moukou na máslu.
  7. Podáváme s vařenými brambory. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *