15. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Burgundské víno s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Burgundské víno s knedlíky je dokonalá kombinace chutí, která vaše chuťové buňky okouzlí. Vychutnejte si lahodné kousky hovězího masa podušené v kořeněném burgundském víně doplněné o šťavnaté knedlíky. Tento recept je skvělou volbou pro romantickou večeři nebo rodinnou oslavu. Navštivte naši stránku a objevte, jak snadné je připravit si tento lahodný pokrm doma. Užijte si gastronomický zážitek plný luxusu a šťavnatých chutí s naším receptem na Hovězí Burgundské víno s knedlíky.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mouky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 bobkový list
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájené maso a osmahněte z každé strany dozlatova.
  3. Přisypte mouku, promíchejte a zalijte vínem a vývarem.
  4. Přidejte tymián, bobkový list a dochuťte solí a pepřem.
  5. Stew nechte dusit asi 1,5 hodiny na mírném plameni a občas promíchejte.
  6. Smažené hovězí maso podávejte s knedlíky nebo třeba s bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *