15. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille z Provence
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční recept z jižní Francie – Ratatouille z Provence. Tato lahodná zeleninová směs je plná chutí z čerstvých zelenin, jako jsou baklažány, cukety, rajčata a papriky. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý recept plný slunečného jihu přímo u vás doma!

Suroviny

  • 1 veľká cibula
  • 2 cukety
  • 1 baklažán
  • 3 papriky (rôznych farieb)
  • 4 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • Sušené bylinky (napr. Provensálske bylinky)

Postup

  1. Na kocky nakrájame cibuľu, baklažán, cuketu, papriky a paradajky.
  2. Na panvici s olivovým olejom orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme baklažán a necháme dusiť pár minút.
  3. Pridáme cuketu, papriky a paradajky. Osolíme, okoreníme a pridáme sušené bylinky podľa chuti.
  4. Dusíme na miernom ohni do zmäknutia zeleniny, občas premiešame.
  5. Podávame teplé ako prílohu k mäsu alebo samostatne so čerstvým chlebom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *