16. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová
Plněný baklažán z Iráku
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte oblíbený irácký recept na plněný baklažán plný exotických chutí a vůní. Tento lahodný pokrm vás okouzlí svou jedinečnou kombinací koření a plněného zeleninového náplně. Sledujte jednoduchý recept a připravte si tuto lahůdku, která potěší jak vaše chuťové buňky, tak i vaše oči.

Suroviny

  • 2 středně velké baklažány
  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400 g rajčatového protlaku
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme baklažány. Omyjeme je, zbavíme stonku a rozpůlíme na poloviny. Každou polovinu nakrájíme dovnitř jako mřížku a posolíme. Necháme odstát cca 30 minut.
  2. Mezitím si připravíme nádivku. Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud masa nebude zbarvené.
  3. Přidáme koření (skořici, kmín, koriandr), promícháme a restujeme dalších pár minut.
  4. Přilijeme rajčatový protlak, osolíme a opepříme podle chuti. Vaříme asi 10-15 minut, než se omáčka zahustí.
  5. Baklažány osušíme papírovým ubrouskem a potřeme je olivovým olejem. Vložíme je do pekáče a naplníme masovou směsí.
  6. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a pečeme baklažány asi 45 minut, dokud nejsou měkké a lehce zhnědnuté.
  7. Podáváme s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *