16. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodné hovězí Bourguignon v červeném víně a dopřát si skvělou francouzskou klasiku plnou bohatých chutí. Tento recept kombinuje kvalitní hovězí maso s aromatickým kořením a červeným vínem, které ho dodává jedinečnou chuť. Nenechte si ujít šanci připravit si tento lahodný pokrm a okořenit svůj jídelníček něčím speciálním. Sledujte tento snadný recept a užijte si vynikající hovězí Bourguignon v červeném víně doma i ve společnosti svých blízkých.
Suroviny
- 600 g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 100 g slaniny
- 200 ml červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osušte papírovým ubrouskem.
- Na pánvi orestujte nakrájenou slaninu, poté přidejte cibuli a česnek a restujte dozlatova.
- Přidejte nakrájenou mrkev a maso, osolte, opepřete a lehce orestujte.
- Posypte moukou a promíchejte.
- Přidejte rajčatový protlak, víno, vývar, tymián a bobkový list.
- Přiveďte k varu, přiklopte poklicí a dejte do trouby na 2-3 hodiny (150 °C).
- Případně dochuťte a podávejte s knedlíkem nebo domácími těstovinami.




