18. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských plodů. Vyzkoušejte tento recept a rozmazlete své chuťové buňky exotickými chutěmi moře. Jemné aroma a bohatá chuť mořských plodů vás zaručeně přenesou na pobřeží Středozemního moře. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si doma jedinečnou bouillabaisse!
Suroviny
- 400g směsi mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 400g bílé ryby (např. treska)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 1 paprika
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- 200ml bílého vína
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička petržele
- 2 bobkové listy
- sůl, pepř
Postup
- Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku, rajčata a rajčatový protlak. Necháme chvíli dusit.
- Přidáme nakrájenou rybu a restujeme dozlatova.
- Přidáme mořské plody a zalijeme bílým vínem. Osolíme, opepříme a přidáme bylinky.
- Necháme vařit asi 15-20 minut, dokud ryba není hotová.
- Podáváme horké s křupavým chlebem nebo grilovaným česnekem.





