19. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s čerstvým chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést bohatou a lahodnou chutí tradičního francouzského pokrmu Bouillabaisse s křupavým čerstvým chlebem. Tento recept plný mořských plodů a aromatických bylinek určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu!

Suroviny

  • 500g různých ryb (losos, treska, mořský vlk, rak, atd.)
  • 500g různých mořských plodů (mušle, krevety, chobotnice, atd.)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžička safránu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • čerstvý petržel
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek, rajčata a papriku.
  2. Přidáme mořské plody a osmahneme je dozlatova.
  3. Přidáme ryby nakrájené na menší kousky, zalijeme vodou a přidáme safrán, sůl a pepř.
  4. Necháme vařit asi 20 minut, dokud ryby nejsou hotové.
  5. Před podáváním přidejte nasekaný petržel a dochutíme podle potřeby.

Podáváme s čerstvým chlebem na namočení do lahodného vývaru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *