19. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Sýrová cibulačka z Burgundska.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si chuť Francie s tímto lahodným receptem na Sýrovou cibulačku z Burgundska. Jednoduchá a rychlá příprava vám přinese bohatou kombinaci sýra a sladkých cibulí, které se skvěle hodí k pečivu nebo jako příloha k masu. Nenechte si ujít tuto lahůdku plnou francouzského šarmu!

Suroviny

  • 500 g cibule
  • 100 g stredne tvrdého syra (napr. ementál)
  • 100 g kravského syra (napr. gruyère)
  • 100 g bravčových lalíčkov
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • soľ, korenie
  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať
  • čerstvý pečivo na servírovanie

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a osmažíme na panvici s trochou oleja dozlatista.
  2. Vymačkáme zbytočnú šťavu a necháme cibuľu vychladnúť.
  3. Sýry nastrúhame na hrubom strúhadle a bravčové lalíčky nakrájame na menšie kúsky.
  4. Do misky pridáme smotanu na šľahanie a do nej pridáme cibuľu, nakrájané lalíčky a nastrúhané sýry.
  5. Dobré premiešame a dochutíme soľou a korením.
  6. Zmes preložíme do vhodného pekáča a pečieme v rúre na 180°C asi 20 minút, kým sa hmota dobre neroztaví a nezačne zlatieť.
  7. Podávame posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a s kúsokom čerstvého pečiva.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *