26. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit lahodným receptem na kuřecí soté s houbami a smetanou. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, aromatických hub a krémové smetany vám zajistí nezapomenutelný zážitek při vaření i konzumaci tohoto chutného jídla. Snažte se tento recept co nejdříve vyzkoušet a užijte si skvělou chuťovou symfonii připravenou přímo na vašem talíři.
Suroviny
- 400g kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky
- 200g hub (např. žampiony), nakrájené na plátky
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme cibuli dozlatova.
- Přidáme nakrájený česnek a krátce restujeme.
- Přidáme kuřecí maso a opékáme dozlatova.
- Přidáme nakrájené houby a restujeme, dokud nezezlátnou.
- Přilijeme smetanu a necháme provařit asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Podáváme s rýží nebo bramborem.




