27. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s grilovaným chlebem je lahodná francouzská rybí polévka, která se podává s křupavým chlebem grilovaným s olivovým olejem a bylinkami. Tento recept je ideální volbou pro milovníky mořských plodů a vydatného jídla. Vyzkoušejte ho doma a užijte si skvělou chuť a vůni této tradiční speciality z jižní Francie.
Suroviny
- 1 kg různých mořských ryb (např. treska, platýs, mušle)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 šalotka
- 1 pór
- olivový olej
- petržel
- sůl, pepř
- safrán
- bílé víno
- voda
Postup
- Na kapku olivového oleje orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, šalotku, pór a papriku.
- Nakrájená rajčata přidáme do hrnce a zalijeme bílým vínem. Necháme chvíli provařit.
- Přidáme nakrájené ryby, petržel, safrán a zalijeme vodou tak, aby byly ryby ponořené.
- Povaříme a necháme vařit asi 20 minut, dokud ryby nejsou měkké.
- Na pánvi si opečeme plátky chleba a podáváme s bouillabaisse.




