30. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Quiche Lorraine v domácím provedení
zdroj: Recepty 24/7

Quiche Lorraine v domácím provedení je jednoduchý a lahodný recept na klasický francouzský slaný koláč. S vaječnou a smetanovou náplní, slaninou a sýrem je tento domácí quiche skvělou volbou pro snídani, oběd nebo večeři. Podívejte se na náš krok za krokem návod a vychutnejte si autentickou chuť Quiche Lorraine přímo z vaší vlastní kuchyně.

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g studeného másla
  • 1 vejce
  • 150 g slaniny
  • 1 cibule
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

  1. Na přípravu těsta smíchejte mouku, nakrájené máslo a vejce. Vytvořte hladké těsto a nechte ho odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
  2. Na pánvi osmažte nakrájenou slaninu a cibuli, nechte vychladnout.
  3. V míse smíchejte smetanu se 4 vejci, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek.
  4. Vytáhněte těsto z lednice a vyválejte ho na vále nebo plech. Pečte na 180 °C asi 10 minut.
  5. Vytlačte do pečeného těsta dno a vytvořte okraje. Přidejte osmaženou slaninu a cibuli. Zalijte směsí se smetanou a vejci.
  6. Přidejte na povrch plátky sýra nebo zakryjte těsto alobalem. Pečte asi 30 minut na 180 °C.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *