5. 5. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí fricassée s hranolkami.
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí fricassée s hranolkami je lahodné jídlo, které jistě zaujme každého milovníka kuchyně. Tento recept kombinuje křehké hranolky s jemně uvařeným kuřecím masem v lahodné omáčce. Připravte si tento skvělý pokrm a udělejte si radost i vy i svým blízkým. Sledujte náš recept a užívejte si chuti!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř
  • olej na smažení
  • bramborové hranolky

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli s česnekem.
  2. Přidáme nakrájená kuřecí prsa a opékáme je z obou stran dozlatova.
  3. Přisypeme mouku a smícháme s masem, necháme zkrátit a zalijeme kuřecím vývarem.
  4. Přilijeme smetanu, přidáme mletou papriku a osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut, dokud se omáčka nesváže.
  6. Smažíme bramborové hranolky dozlatova.
  7. Servírujeme kuřecí fricassée s hranolkami a posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *