5. 5. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodné vepřové ragú s houbovou omáčkou, které lákavě voní a budí chuťové buňky. Tento pokrm je plný bohatých chutí a dokonale se hodí k vašemu oblíbenému příloze. S tímto receptem si jistě získáte srdce rodiny a přátel. Zkuste ho dnes!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 200g čerstvých hub
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 250ml vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, tymián, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a smažte je spolu s masem a cibulí.
- Přilijte vývar a přidejte rajčatový protlak, sůl, pepř a koření podle chuti. Vařte asi 30 minut na mírném ohni.
- Přidejte smetanu ke šlehání a krátce provařte.
- Podávejte s těstovinami nebo rýží.




