8. 5. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundský guláš s vínem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundský guláš s vínem je lahodný recept na tradiční francouzské jídlo, které si zamilují milovníci dobrého jídla. Výborně dochucené hovězí maso vaříme ve víně se zeleninou a bylinkami, které dodávají tomuto pokrmu bohatou a intenzívní chuť. Podáváme s domácím pečivem nebo těstovinami pro dokonalou chuťovou harmonii. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (použít ideálně plec)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml červeného vína
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmahneme na menší kousky nakrájené hovězí maso do zlatova.
  2. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Dusíme do zlatova.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a za stálého míchání dusíme do měkka.
  4. Přidáme rajčatový protlak, kmín, sladkou papriku, sůl a pepř. Mícháme a dusíme asi 2 minuty.
  5. Zalijeme vínem a vývarem. Zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, nebo dokud maso není měkké.
  6. Po uvaření ochutnáme, případně dosolíme a opepříme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *