13. 5. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí ragú s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí ragú s červeným vínem je bohatá a chutná pokrm, který si zamilují všichni milovníci tradiční italské kuchyně. V této receptuře se spojuje lahodné hovězí maso s aromatickým červeným vínem, kořením a zeleninou, aby vznikla lahodná omáčka plná příjemných chutí. Podávejte ji s čerstvou italskou těstovinou nebo pečivem a užijte si lahodnou hostinu plnou italského puncu. Vyzkoušejte tento recept doma a přinesete si na talíř chuť Toskánska.

Suroviny

  • 500g hovězího masa na nudličky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 2 mrkve na kolečka
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 250ml červeného vína
  • 400ml vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme cibuli a česnek.
  2. Přidáme hovězí maso a opečeme ho ze všech stran.
  3. Přidáme mrkev a promícháme.
  4. Zalijeme červeným vínem a povaříme, dokud nezůstane jen malé množství tekutiny.
  5. Poté přidáme rajčatový protlak, vývar a dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
  6. Necháme vařit na mírném ohni asi hodinu, dokud maso není měkké a omáčka neztužená.
  7. Podáváme s těstovinami nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *