1. 6. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Boeuf bourguignon se žampiony je klasický francouzský pokrm, který je známý svou bohatou a lahodnou chutí. Tento recept kombinuje hovězí maso se žampiony a aromatickými bylinkami, vše zalité lahodnou omáčkou z červeného vína. Pokrm je ideální na chladné večery, kdy hledáte teplé a sýté jídlo plné lahodných chutí. Vyzkoušejte připravit tento bohatý boeuf bourguignon se žampiony a potěšte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500 g hovězího masa na guláš
- 200 g žampionů
- 100 g slaniny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml vývaru
- 250 ml červeného vína
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou slaninu.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a smažíme, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Zlehka prohřejeme a přidáme prolisovaný česnek, tymián a bobkový list.
- Vše zalijeme červeným vínem a vývarem, přidáme lžíci rajčatového protlaku a necháme dusit, dokud masa není měkké.
- Maso vyndáme, omáčku zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané ve vodě a přivedeme k varu.
- Maso znovu vložíme do omáčky, dochutíme solí a pepřem a podáváme s čerstvou bagetou.




