1. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Boeuf bourguignon se žampiony
zdroj: Recepty 24/7

Boeuf bourguignon se žampiony je klasický francouzský pokrm, který je známý svou bohatou a lahodnou chutí. Tento recept kombinuje hovězí maso se žampiony a aromatickými bylinkami, vše zalité lahodnou omáčkou z červeného vína. Pokrm je ideální na chladné večery, kdy hledáte teplé a sýté jídlo plné lahodných chutí. Vyzkoušejte připravit tento bohatý boeuf bourguignon se žampiony a potěšte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa na guláš
  • 200 g žampionů
  • 100 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a smažíme, dokud maso nezezlátne.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony a na kolečka nakrájenou mrkev.
  4. Zlehka prohřejeme a přidáme prolisovaný česnek, tymián a bobkový list.
  5. Vše zalijeme červeným vínem a vývarem, přidáme lžíci rajčatového protlaku a necháme dusit, dokud masa není měkké.
  6. Maso vyndáme, omáčku zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané ve vodě a přivedeme k varu.
  7. Maso znovu vložíme do omáčky, dochutíme solí a pepřem a podáváme s čerstvou bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *