2. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí roti s bylinkovým máslem
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se, jak připravit lahodné kuřecí roti s bylinkovým máslem. Tento recept bude skvělou inspirací pro vaše další vaření! Podívejte se na jednoduchý postup a požívejte si skvělou chuť tohoto pokrmu.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 100 g másla
  • 1 citron
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme bylinkové máslo. Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu a smícháme ho s nasekanými bylinkami (tymián, rozmarýn a majoránka).
  2. Přidáme nastrouhanou kůru z citronu a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  3. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Poklepeme je do jemné tloušťky a následně je potřeme připraveným bylinkovým máslem.
  4. Předehřejeme troubu na 180°C a připravená kuřecí prsa pečeme asi 25-30 minut, dokud nejsou zlatě hnědá.
  5. Po upečení můžeme podávat s vařeným bramborem nebo rýží a sezonní zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *