7. 3. 2025
Autor: Gabriela Smolková

zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo autentického jehněčího kebabu s pistáciemi. Tento jedinečný recept kombinuje šťavnaté jehněčí maso s křupavými pistáciovými oříšky a vůněmi bylinek. Ideální volba pro rodinné oslavy nebo víkendové grilování. Postupujte podle našeho snadného návodu krok za krokem a připravte si doma exotický pokrm, který ohromí všechny vaše hosty. Nečekejte a vyzkoušejte tento delikatesní jehněčí kebab ještě dnes!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
- 100 g neloupaných pistácií
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nadrcené
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička papriky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- Šťáva z 1 citronu
- Špetka cayenského pepře (nepovinné)
- Několik větších listů zeleného salátu pro podávání
- Pita chleby nebo nějaký jiný druh chleba podle výběru
Postup
- Do velké misky dejte nakrájené jehněčí maso.
- Přidejte olivový olej, nadrcený česnek, mletý kmín, papriku, sůl, mletý černý pepř a cayenský pepř (je-li použit). Dobře promíchejte.
- Stiskněte šťávu z citronu přímo do misky s masem. Promíchejte, aby se ingredience spojily.
- Nechte maso marinovat alespoň 30 minut v chladu, ideálně přes noc.
- Mezitím, v suché pánvi na středním plameni lehce opražte pistáciové oříšky, aby se uvolnily jejich aromatické oleje a získaly zlatavou barvu. Po opečení nechte pistácie vychladnout.
- Suché pistácie nasekejte na menší kousky.
- Na rožni nebo na grilovací pánev naneste kousky marinovaného jehněčího masa. Grilujte z každé strany několik minut, dokud není maso dobře propečené a má krásnou křupavou kůrčičku.
- Kousky hotového kebabu posypte nadrcenými pistácii.
- Podávejte jehněčí kebab v listech zeleného salátu nebo v pita chlebech s čerstvou cibulkou.




