Vyzkoušejte náš recept na lahodný hummus s olivovým olejem a tymiánem. Tato jednoduchá a zdravá pochoutka je ideální jako dip nebo příloha k pečivu či zelenině. Vychutnejte si kombinaci lahodné chuti cizrny s olivovým olejem a dochucením tymiánem. S naším receptem na hummus s olivovým olejem a tymiánem si jistě pochutnáte!
Suroviny
- 400 g konzervovaných cizrny
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 citron
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř
- čerstvý tymián
Postup
- Cizrnu opláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
- Česnek oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Do mixéru dejte cizrnu, česnek, olivový olej, šťávu z citronu, mletý kmín a špetku soli a pepře.
- Mixujte až do získání hladké konzistence. Přidejte trochu vody, pokud je hummus příliš hustý.
- Přijměte do misky a zakápněte olivovým olejem. Posypte čerstvým tymiánem.
- Podávejte s čerstvým pečivem nebo zeleninou.




